Mentor program a hivataltól, ilyen létezik?

De létezik ám!

Viszonylag kevesen tudnak róla, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkeresi az induló vállalkozásokat, és felajánlja segítségét ahhoz, hogy a kezdeti időben könnyen eligazodjanak az adóügyekben. Ez a lehetőség 2018 óta áll a vállalkozók részére.

„A Mentor Program célja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az újonnan alakult adózók jogkövetését elősegítse, a helytelen adózási gyakorlat kialakulását megelőzze és az adókötelezettségek teljesítéséhez segítséget nyújtson. A mentorálás időtartama a kapcsolatfelvétel kezdeményezésétől számított 6 hónapig tart. A Mentor Programban a kezdő egyéni vállalkozók, újonnan alakult cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, bíróság által nyilvántartott civil szervezetek, valamint ügyvédi irodák és szabadalmi ügyvivő irodák vehetnek részt.

A Mentor Programban való részvétel önkéntes és ingyenes, az adózóknak csupán regisztrálniuk kell hozzá. Regisztrálni a www.magyarorszag.hu internetes felületen, az ügyfélkapuba történő bejelentkezést követően, az eBEV portálon keresztül, a Mentor Program főmenüben lehet.

A mentorálás során az adóhatóság a kezdő vállalkozásoknak adózással kapcsolatos fórumokat szervez, melyeken a NAV országosan egységes tematika szerint kialakított előadásokat tart. A rendezvényeken az adóhatóság munkatársai a kezdő vállalkozásokat érintő adózási szabályokat ismertetik, felhívják a figyelmet a fontos tudnivalókra és határidőkre. Szükség esetén az adóhatóság a Mentor Programban részt vevő kezdő vállalkozásokat személyre szabott tájékoztatással, a főbb tennivalókra való figyelem felhívással is támogatja.”

A lehetőség dicséretes. De ha neked fontos a személyesség és az, hogy ne csak hivatali száraz szakkifejezéseket hallgass, hanem érthető szakzsargon mentesen juss információhoz, mentoráláshoz, keress minket! A digitalizációnak hála már online is tudunk neked tanácsot adni a meglévő vagy alakuló vállalkozásod könyvelésével, adózásával kapcsolatban!

Segítő jobbot nyújtunk neked! Bátran add a kezed!

www.veszpremikonyveles.hu